www.flickr.com

Oma valokuva
Nimi: Anne Rongas

Nykyisin nettiverkostojen ja oppimisen kanssa (netti)töissä, sometutkailija, 9 vuotta ope/opo, lähes 20 vuotta maanviljelijä, maalaiskansalaisaktivisti Miehikkälä.

Perinteisten harrastusten ystävä (käsillä, luonnossa, ajatuksissa, mielikuvituksella).

CV:n tapainen.

keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Moments - uusi media laajentaa kokemisen tila-aikaa

Muistan monta vuotta sitten, ennen digikamera-aikaa, radio-ohjelman, jossa kerrottiin lasten kamerakäytöstä. Se toi ja tuo muisto tua taas mieleeni omat kokeiluni kameran kanssa. Kamera antaa kiinnostavan välineen katsoa ja kokea. On paljon hetkiä, jotka katoavat nopeasti. Mitä talletimme valokuva-albumeihimme viime vuosikymmeninä? Sukulaisia erilaisissa asetelmissa, lapsia sylissä ja leikeissään, jouluja ja syntymäpäiviä.

Mutta kamera katseen väylänä voi olla myös paljon muuta. Itse katselin kameralla 8-vuotiaana pimeää komeroa salamavalon avulla. Halusin nähdä, miltä pimeä komero näyttää :-D Nytkin olen kiinnostunut valoista ja varjoista...

Digikamerat ovat (olisivat) loistava väline koulukäytössä. Ympäristötietoisuus, minäkuva, havainnot tietystä aihepiiristä... ja tietenkin luontoystävällinen herbaarion kerääminen sujuvat edullisesti ja hauskasti digikameralla, jota lapsikin oppii käyttämään vaivatta.

Voit hakea ideaa valokuvaamisen koulukäyttöön myös valokuvablogeista. Hyvin kiinnostava on Ville Säävuoren Arki:Mobile. Kännykkäkameralla talletettuja hetkiä, pieniä muistiinpanoja. Näinhän voisi vaikka pitää kouluarjen hetkistä koteihin jaettavaa päiväkirjaa. Uutta puuhaa järjestäjille!Taustalle ajatuksia ja lisää oivalluksia saat, kun kuuntelet ja/tai katselet Teemu Arinan EU eLearning congerence 5.7.2006 esityksen aiheesta Social web in support of informal learning. Hän kuvasi mm. sosiaalisesti jaettujen hetkien sijaa oppimisen näyttämöllä. Suositeltavin ja havainnollisin on Screencast-esitys. (Teemu Arina on suomalainen sosiaalisen webin nuori ja kokenut asiantuntija.)

Pikalisäys: Tuli mieleen, että hauskan projektin voisi tällä tavalla saada aikaan vaikkapa meitä arjessa ympäröivän median kuvaamisesta. Ensin luodaan orientaatioperustaa sille, mitä media on, mistä kaikesta se koostuu. Ja sitten kuvataan tilanteita, joissa mediaa kohdataan.

Comments on "Moments - uusi media laajentaa kokemisen tila-aikaa"

 

post a comment