www.flickr.com

Oma valokuva
Nimi: Anne Rongas

Nykyisin nettiverkostojen ja oppimisen kanssa (netti)töissä, sometutkailija, 9 vuotta ope/opo, lähes 20 vuotta maanviljelijä, maalaiskansalaisaktivisti Miehikkälä.

Perinteisten harrastusten ystävä (käsillä, luonnossa, ajatuksissa, mielikuvituksella).

CV:n tapainen.

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Mediaopettajan sanavarastoon BLOOK

Hesari esitteli eilen kulttuurisivuilla ilmiön nimeltään blook. Siitä jo Suomessakin kuultiin ja taitaa olla painoon menossa blogista painettu kirja (enkä nyt millään muista, mikä oli se suomalaisen naisen verkkoäiväkirja, ei ihan blogi, joka julkaistaan... haastattelun kuulin keväällä radiossa).

Suomeksi on jo julkaistu blogista syntynyt kirja: Belle de Jour - puhelintytön salaiset seikkailut. Ja lisää tulee. Maailmalla on jaossa blookeille Lulu Blooker -palkinto. Tämän vuoden palkittu Julie & Julia by Julie Powell.

Wikipediassa blook ja Wictionaryssä sama sana ytimekkäästi.

Kirjan uusia muotoja tutkii ja kehitystä seuraa if:book-blogi ja sitä julkaiseva The Institute for the Future of the Book. Varteenotettava ja kiinnostava tutustumisen kohde kirjoista innostuneelle.

Jos oikein blook-kirjailijaksi himottaa päästä, niin rahalla saa ja hevosella pääsee (BlogBinders.com). Omalla kustannuksella. Mutta... kuka jaksaa lukea? Hesarin jutussa kerrotaan, että yli 80% ihmisistä tuntee, että heillä on kirja sisällään. Ja tilastotietojen mukaan 80% yhdysvaltalaisista perheistä ei ole lukenut ainuttakaan kirjaa viimeisen vuoden aikana...

Minä luin aamulla Eppu Nuotion Valetta ja huokailin, miten suloista on, että tehdään hyviä kirjoja. Ilotulitusta korville ja mahlaa sielulle. Ja kirjan täytyy olla sellainen, jota voi käsitellä vaaka-asennossa. Kirjasohvaperunan käpäliin sopiva.

Comments on "Mediaopettajan sanavarastoon BLOOK"

 

Anonymous Tuija said ... (sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006) : 

Taisi olla Minttu Hapuli ja Selibaattipäiväkirjat

 

post a comment